Loading...
Wat wil je weten?

De start van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is inmiddels al meer dan 100 jaar geleden. In deze video leg ik je uit hoe de Eerste Wereldoorlog ontstaan is aan de hand van indirecte- en directe aanleidingen.

Een goede kaart is deze hieronder. Hier staan de bondgenootschappen (Centralen / Geallieerden) aan het begin van de Eerste Wereldoorlog uitgelegd. Hij is in het Engels, maar de meeste landen zul je makkelijk herkennen.

 

Author: Marije Veentjer

Hoi! Mijn naam is Marije Veentjer en TijdreisTV is mijn platform. Ik ben 28, woon in Leeuwarden met vriend Angelo en kat Mika. Van beroep ben ik geschiedenis en mens&maatschappij docente, dat zul je hier ook vaak terug zien. Tennissen, lezen, gamen, films maken én kijken vallen onder mijn hobby's. Naast alle uitleg video's over de geschiedenis, leer- en presenteertips krijg je ook een kijkje in mijn leven. Wees welkom!  

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.