Persoonlijk

“Nou en… Het is toch kerst?”

Elke dag weer geef ik met trots les aan mijn leerlingen op het VMBO. Net gloeide mijn hart even van trots tijdens een les met mijn mentorklas en ik wil dit graag even delen. 

De week voor kerst doe ik met mijn mentorklas vaak wat leuks, werken aan de band. Dat vind ik belangrijk, een goede band met de klas die ik net wat extra begeleid als mentor zijnde.

Deze week kijken we een kerst/comedy film, dat wilden ze graag. Prima! Stuk voor stuk komen ze vandaag binnen, leggen hun spullen neer, zoeken een plekje en wachten tot iedereen er is. Ik geef toestemming om lekker even wat te drinken. Leerling E. heeft niks meer en ook geen geld mee, maar gaat rustig film zitten kijken. Leerling R. gaat even wat halen en komt terug met 2 blikjes.

Leerling E. zegt verbaasd: “Huh… Maar ik had niks gevraagd?”

Leerling R. zegt vervolgens: “Nou en… Het is toch kerst?!”

Lieve kinderen, ik wens jullie een heerlijk relaxte kerstvakantie en een fantastische jaarwisseling. Ik hoop dat jullie in 2017 zo blijven als jullie zijn.. ongeremd, vrolijk, praatgraag en leergierig. Tot over 2 weken!

Jullie docent, Marije Veentjer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.