Vlogs

Vlog | Stambomen maken

In 1811 werd door de Franse keizer Napoleon Bonaparte in Nederland de burgerlijke stand ingevoerd. Iedereen moest vanaf dat moment zich registreren bij het gemeentehuis of een ander centraal punt. Daarnaast moesten de gezinshoofden (vaders in dit geval) een achternaam kiezen! Daar begint voor heel veel mensen hun geschiedenis, ten minste.. De geschiedenis die je terug kunt vinden. Samen met de tweede klassen GT ben ik op school bezig geweest met het maken van stambomen. Hierbij hebben we hulp gehad van Tresoar, het Fries archief in Leeuwarden! Dit was ontzettend leuk. Kijk vooral mee hoe ik met deze leerlingen aan de slag ben geweest.

Hoi! Mijn naam is Marije Veentjer en TijdreisTV is mijn platform. Ik ben 28, woon in Leeuwarden met vriend Angelo en kat Mika. Van beroep ben ik geschiedenis en mens&maatschappij docente, dat zul je hier ook vaak terug zien. Tennissen, lezen, gamen, films maken én kijken vallen onder mijn hobby's. Naast alle uitleg video's over de geschiedenis, leer- en presenteertips krijg je ook een kijkje in mijn leven. Wees welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *