Vlogs

Vlog | Stambomen maken

In 1811 werd door de Franse keizer Napoleon Bonaparte in Nederland de burgerlijke stand ingevoerd. Iedereen moest vanaf dat moment zich registreren bij het gemeentehuis of een ander centraal punt. Daarnaast moesten de gezinshoofden (vaders in dit geval) een achternaam kiezen! Daar begint voor heel veel mensen hun geschiedenis, ten minste.. De geschiedenis die je terug kunt vinden. Samen met de tweede klassen GT ben ik op school bezig geweest met het maken van stambomen. Hierbij hebben we hulp gehad van Tresoar, het Fries archief in Leeuwarden! Dit was ontzettend leuk. Kijk vooral mee hoe ik met deze leerlingen aan de slag ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.