Loading...
Wat wil je weten?

Er was eens… heel lang geleden in een land hier ver vandaan. ” en “Ze leefden nog lang en gelukkig.” Dit zijn zinnen die iedereen bekend voorkomen uit de vele voorleesboeken voor kinderen. Ze komen uit sprookjes. 

Tot niet zo heel lang geleden dacht ik dat alle Disney verhalen origineel waren (oke, van enkele wist ik het wel). Dat zij dus door Disney bedacht waren. Als groot fan zoek ik dan regelmatig de achtergrond verhalen op om er dan achter te komen dat sommige verhalen al honderden jaren oud waren. Soms herschreven en in een modern sausje worden ze gepresenteerd aan het publiek in de 21e eeuw.

Het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

In de komende weken, misschien wel maanden want zoveel zijn het er wel, zal ik de originele verhalen voor je uitpluizen en uitleggen. Kijken hoe ze verschillen van de huidige versies en waar er grappige, bijzondere of vreemde stukken te vinden zijn. Ik houd enorm van verhalen, helemaal van dit soort verhalen. Van sprookjes. Van Disney.

Vanaf volgende week zaterdag, 4 maart, kun je hier wekelijks een sprookje verwachten. We beginnen dan met één van mijn favorieten, Assepoester.

 

Author: Marije Veentjer

Hoi! Mijn naam is Marije Veentjer en TijdreisTV is mijn platform. Ik ben 28, woon in Leeuwarden met vriend Angelo en kat Mika. Van beroep ben ik geschiedenis en mens&maatschappij docente, dat zul je hier ook vaak terug zien. Tennissen, lezen, gamen, films maken én kijken vallen onder mijn hobby's. Naast alle uitleg video's over de geschiedenis, leer- en presenteertips krijg je ook een kijkje in mijn leven. Wees welkom!  

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.