Persoonlijk

Bloglovin: TijdreisTV en favorieten

Ik heb me sinds kort aangemeld op Bloglovin! Als je je hier aanmeldt krijg je regelmatig in je mail updates van je favoriete blogs. Dat is ideaal, want zo heb je in 1 oogopslag een beeld van wat er zoal gepost is. Dan hoef je dus niet alle websites los bij langs. Handig!

Natuurlijk heb ik ook een aantal favoriete blogs. Sommigen volg ik al jaren, anders pas sinds kort. Het zijn onwijs diverse bloggers met verschillende onderwerpen. Zelf vind ik het altijd maar lastig om in enkele woorden uit te leggen waar mijn interesses liggen. Ik heb er zoveel! En er zijn net zoveel bloggers. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, logisch ook. Even wat tips van mij:

1. www.wimke.nl | Wimke Tolsma

Wimke is een blogger uit Friesland en tevens een hele lieve, leuke collega van mij. Ze maakt onwijs leuke posts met recepten, DIY’s, huisinrichting (planten, verven, knutselen) en uitstapjes. Samen met haar man en dochters gaat ze er regelmatig op uit en maken ze samen de mooiste, lekkerste dingen. Ik ben dan nog wel geen moeder, maar wanneer ik zo een kijkje in haar leven neem hoop ik dat mijn toekomst er ook een beetje zo uit ziet. Daarnaast maakt ze prachtige foto’s. Echt even genieten op haar blog. Volg Wimke vooral op Bloglovin en Instagram.

2. www.cynthia.nl | Cynthia Schultz

Cynthia volg ik al jáááren. Ongeveer 7 jaar geleden raadde een vriendin van me haar blog aan en ik was direct ‘hooked’. Tot vorige maand stond ze beter bekend als ‘Miss Lipgloss’. Vanaf februari dit jaar (2017) heeft ze haar beautyblog gedag gezegd en een frisse stap gezet met haar nieuwe lifestyleblog: cynthia.nl. Beauty is niet meer het hoofdonderwerp van haar blog maar krijgt een plekje naast reizen, eten, interieur en overige persoonlijke artikelen. Ze heeft oog voor details en kan ons mee laten genieten van de kleine dingen in het leven (een ochtendwandeling of een simpele maaltijd). Daarnaast is ze voor mij de inspiratie geweest om ook te gaan wielrennen! Volg Cynthia vooral op Bloglovin en op Instagram.

3. www.jufmaike.nl | Maike Douglas

Met Maike maakte ik kennis via Instagram. Dit is de enige onderwijs blogger in het rijtje*, en zeker niet de minste. Ondanks dat onze doelgroepen behoorlijk uit elkaar liggen vind ik het altijd weer leuk om te zien hoe Maike in het onderwijs staat. Op haar blog plaatst zij, samen met enkele gastbloggers, leuke tips en trucs voor zowel leerkrachten als ouders als nieuwsgierigen. Echt ontzettend leuk. Ik vind het ook elke keer weer leuk om te zien dat het verschil tussen de basisschool en de ‘grote’ school waar ik les geef soms helemaal niet zo groot is. Volg Maike via Bloglovin en haar Instagram account.

4. www.adorablebooks.nl | Danique E., Yara, Danique V. en Tedje

Een groep van maar liefst 4 dames runnen deze blog. Ze schrijven voornamelijk over boeken, films en series. Ik volg ze al een tijd want ik houd enorm van lezen en films/series kijken. Soms heb je dan net even wat extra informatie nodig voordat je over de drempel wordt getrokken om een bepaald boek te lezen. De genres liggen wijd verspreid, dat doen deze dames top. Gelukkig ook maar, want in je eentje kan je lang niet zoveel lezen en kijken dan met zijn vieren. Zo hebben ze een groot aanbod en valt er voor ieder wat wils uit te halen qua reviews. Ik weet vrijwel zeker dat je op deze blog uren kunt rondneuzen als je dat niet al deed. Volg ze hier op Bloglovin en hier op Instagram.

5. www.sannyzoektgeluk.nl | Sanny Verhoeven-Ruis

Het is eigenlijk heel grappig, maar Sanny kende ik in eerste instantie vooral van haar presentatieklussen voor SchoolTV. Zij was regelmatig het gezicht van Rondje Nederland, een aardrijkskundig programma op SchoolTV (ik heb ook AK gegeven). Op ten duur is zij naast dit werk ook gaan bloggen en vloggen in haar zoektocht naar geluk. Dit is iets wat mij persoonlijk enorm aanspreekt. Hoe ben ik gelukkig als mens, als vriendin van en als docent maar misschien voor mij ook nog wel belangrijker.. hoe kan ook ík anderen helpen bij het gelukkig worden, zijn en blijven. Met deze anderen bedoel ik mijn leerlingen natuurlijk. Sanny geeft op veel verschillende manieren een kijk op geluk en interviewt hiervoor regelmatig interessante gasten. Echt een aanrader want ja… wie wil er nu niet gelukkig zijn? Volg Sanny hier op Bloglovin en op Instagram.

Dit waren vijf van mijn favoriete bloggers op dit moment. Ik volg er veel meer op bloglovin, het is en blijft een ideale website hiervoor. Ik open bloglovin en zie direct welke artikelen er geplaatst zijn die dag. Vanuit daar klik ik door naar de artikelen die me leuk lijken om te lezen.

Welke bloggers volg jij veel? Heb je nog aanraders die misschien wat bekender zijn? Laat het me vooral weten in de comments!

Disclaimer. Ik heb van alle bloggers toestemming gekregen om foto’s van hen te gebruiken voor dit artikel.

* Er zijn helaas nog maar weinig onderwijsbloggers die mijn pad zijn gekruisd. Weet je nog een paar? Laat het vooral achter in de comments!

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.