Onderwijs

Villa Pinedo: aan alle gescheiden ouders

Tegenwoordig eindigt ongeveer 1 op de 3 huwelijken in een echtscheiding¹. Daarmee zit al enkele jaren het aantal minderjarige kinderen dat een scheiding mee maakt rond de 35.000 per jaar². Villa Pinedo schreef een brief aan hun ouders. 

Villa Pinedo is een fantastische organisatie die kinderen en jongeren begeleiding biedt bij een echtscheiding, en daarbij zijn er talloze tips te vinden voor ouders, docenten en andere betrokkenen. Via een reclame op televisie leerde ik hen kennen, maar afgelopen weekend kreeg ik een prachtige brief onder ogen. Met hun toestemming wil ik hem graag met je delen. Leg alles even weg, doe je muziek uit, televisie op stil en neem even de tijd voor deze brief aan alle gescheiden ouders (ook als dat niet op jou van toepassing is).

Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders altijd gelukkig zijn geweest en bij elkaar bleven, tot mijn vader overleed in 2005. Daardoor heb ik mijn ouders echt als voorbeeld gezien, een sterk team wat samen twee kinderen opvoedde. Inmiddels is mijn moeder gelukkig hertrouwd met een fantastische man wat ook echt mijn papa is geworden (pap, ik weet dat je leest.. ik hou van je!). Helaas weet ik dat het ook heel vaak heel anders gaat. Dat heb ik gezien bij klasgenoten, vrienden en nu bij leerlingen. Ik denk dat de brief genoeg zegt. Daar hoef ik niets aan toe te voegen.

Deel de brief, laat hem lezen aan iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met deze kinderen, jongeren en volwassenen. Of sterker nog, laat het aan iedereen lezen. Niemand is ooit verkeerd terecht gekomen door extra kennis. Aan alle kinderen die te maken hebben met een scheiding wil ik nog 1 ding kwijt. Kijk eens op de website van Villa Pinedo. Want je bent echt niet de enige. Echt niet. ♥

www.villapinedo.nl

 

¹ https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/specifiek/hoeveel-huwelijken-eindigen-in-een-echtscheiding-
² http://www.nji.nl/Scheiding-Achtergronden-Cijfers

Eén reactie

  • Nancy

    Wauw Marije, wat een brief die binnenkomt! Deze brief is voor mijn kinderen niet aan de orde, omdat ze niet in zo’n vaak ongemakkelijke positie zitten, maar ik voel het wel. Ik denk dat hij heel mooi vanuit het kind wordt geschreven. Een vriendinnetje van mijn dochter heeft nu zo’n moeilijke tijd en hoop dat ze op jullie site gaat kijken. Ga zo door, want ik denk dat er veel kinderen mee geholpen worden! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.