Onderwijs

Waarom scholierenverkiezingen? Met Jacques Monasch!

Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen kunnen scholen speciale ‘scholierenverkiezingen‘ houden. Dan kunnen jongeren, op hun school, een stem uitbrengen op de partij van hun voorkeur. Net echt!

Vorige week maandag stuurde ik een tweet de wereld in. Welke lijsttrekker wilde wel meewerken aan een video over het belang van stemmen en over de scholierenverkiezingen? Al vrij snel kreeg ik een reactie van Jacques Monasch, van NIEUWE WEGEN. Dat is een nieuwe partij (Jacques Monasch was eerst lid van de PvdA), maar zijn partij komt in veel stemwijzers hoog uit. Het toeval wilde dat mr. Monasch toevallig de volgende dag in Sneek was dus wel mee wilde werken. Zo gezegd, zo gedaan!

Ik vroeg hem naar de belangrijkste speerpunten van zijn partij en waarom het belangrijk is dat leerlingen gaan stemmen, ook al zijn het ‘maar’ scholierenverkiezingen. Kijk vooral mee!

De Tweede Kamer. De 150 blauwe stoelen moeten straks verdeeld worden na 15 maart.

Heb je nog tips nodig voor het stemmen? Hieronder staan een aantal stemwijzers, misschien kunnen die je helpen! Let wel op, de politieke partijen mochten zelf weten met welke stemwijzers zij mee deden/doen. Dat betekent dat niet elke partij in elke stemwijzer mee doet. Ik heb vorige week een artikel geschreven over het verschil tussen Linkse partijen en Rechtse partijen. Die vind je HIER.

Succes met je voorbereiden op de verkiezingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.