Studietips

10 motivatietips

Iedereen heeft wel eens motivatieproblemen… Het lukt maar niet om je te concentreren op school of om dat ene verslag af te maken. In deze video geef ik je 10 tips!

Even herhalen…

Mocht je de tips nog even willen doorlezen, dit zijn ze:

  1. Plannen: zorg ervoor dat je weet wat je moet doen en plan dat in je week in.
  2. Verdelen: doe niet teveel in 1x! Verdeel groot werk over een aantal momenten.
  3. Pauzes: werk korte periodes geconcentreerd door (30/45 min) en neem dan even pauze. Even iets anders doen, speel een spelletje, kijk een video op YouTube, app even met je vrienden/vriendinnen. Ga dan weer aan de slag.
  4. Schrijven: maak zichtbaar wat je moet doen door het op te schrijven. Typen kan natuurlijk ook. Vink iets af, als je het klaar hebt.
  5. Rustige omgeving: werk in een rustige omgeving aan je school of studie. Dan wordt je niet afgeleid.
  6. Streng zijn: als het af moet, dan moet het af. Soms moet je ook gewoon even streng voor jezelf zijn.
  7. Vliegtuigstand: zet je telefoon niet uit maar op vliegtuigstand. Dan ben je even ‘onbereikbaar’… Als die appjes, snapjes, instagram comments etc. zijn super slecht voor je concentratie.
  8. Muziek: het studeren/leren/huiswerk maken wordt een stuk leuker met muziek op. Kies wel bewust voor een bepaalde soort muziek, top 40 is bijvoorbeeld niet handig. Door mee te zingen etc. kun je niet doorwerken.
  9. Frisse lucht: zoek in je pauzes even de frisse lucht op. Daardoor blijf je scherp en wakker, maar het is ook gewoon even lekker.
  10. Belonen: súper belangrijk! Beloon jezelf met iets als je klaar bent. Dat kan vanalles zijn. Plan dit ook van te voren in, zodat je weet waarvoor je het doet.

Heb je nog vragen of heb je zelf nog andere tips? Deel ze hieronder met de anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.