Persoonlijk

Oeps!

Jeetje, wat ben ik lang weggeweest. Helemaal onbedoeld, maar ik kan je misschien wel even uitleggen wat er intussen allemaal is gebeurd en wat je kunt gaan verwachten hier… begeleid door wat leuke foto’s.

Mijn laatste blogpost/video dateert alweer van juli dit jaar, inmiddels is het november. Oeps dus! Je zou zeggen dat ik in de afgelopen periode meer dan genoeg tijd zou hebben gehad om TijdreisTV bij te houden. Dat is dus niet gebeurd, helaas. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. Ik vind video’s maken en artikelen schrijven super leuk, research doen en blijven leren zit ook in mijn aard. Ik denk zelf dat het vooral ligt aan het ritme. Ik ben niet echt een ritmedier (bestaat dat woord?!), en dat krijg ik er dan ook lastig in bij tijden. Maar, met de start van een nieuwe periode zo na de herfstvakantie heb ik nieuwe doelen… dus kom maar op!

Eerst even terug…

Wat is er in de afgelopen tijd zoal gebeurd? Zo vlak voor de zomervakantie is een van m’n beste vriendinnen bevallen van een prachtige dochter, wat super leuk is. Samen met Angelo heb ik die dan ook vaak bezocht in de zomervakantie. Later in de vakantie zijn we nog even een weekje wezen kamperen in België. Ik heb als kind altijd gekampeerd met mijn ouders, dus ik ben het wel gewend. Vond dat altijd ook geweldig! Dit was alleen wel de eerste keer dat Angelo en ik samen gingen kamperen, maar het was super leuk. Wij zaten in Ieper (Vlaanderen) was een super interessante omgeving was voor ons als docenten. Het weer zat enorm mee, dat scheelt natuurlijk ook. Ik heb veel gefilmd, dus er komt nog 1 (misschien wel 2) video van!

In september ging ik weer naar school. Niet alleen lesgeven, maar ik ben ook weer gaan studeren. In deeltijd studeer ik nu aan de NHL (locatie Groningen) aan de Master Pedagogiek opleiding. Tot nu toe vind ik het super leuk, maar wel erg pittig. Ik moet veel lezen, zowel vanuit eigen inititief als wat voorgeschreven is, maar ik haal er erg veel nuttige informatie en tips uit. Hier zul je binnenkort ook meer over vinden, het deeltijd studeren naast een baan. Ben benieuwd of jullie hier ook ervaringen mee hebben.

Enkele maanden geleden heb ik een video gepost over de Pilot die mijn afdeling op school ontwikkeld heeft. Hier heb ik zelf ook aan mee geschreven en inmiddels zijn we gestart. Met hier en daar de nodige aanpassingen gaat het steeds beter. Ik ben zelf van mening dat het ‘klassieke onderwijs’ wel omgegooid mag worden, en dat zijn wij nu met baby stapjes aan het doen. Het is erg leuk om te zien hoe zowel leerlingen als collega’s hier mee omgaan. Vooral die zelfstandige houding die nu van leerlingen verwacht wordt prikkelt me. Deze onderwijsvernieuwingen zijn ook onderdeel van mijn opleiding, dus dat combineert natuurlijk perfect!

Tussendoor ben ik met de examenklas VMBO-GT 4 naar Engeland geweest voor een paar dagen (onder andere in Brighton bij Choccywoccydoodah geweest én mijn favo stad in de wereld Londen bezocht), werd ik opnieuw tante van een prachtig jongetje (Mason) en ben ik zelfs weer bij een vereniging gaan sporten (tennis). En vandaag? Vandaag heb ik tijdreistv.nl geüpdatet, en ik heb er weer zóveel zin in!

En nu?

Ik wil niet voor mijzelf een deadline elke week stellen met dan en dan moet er een blogpost online. Dat brengt druk met zich mee en ik heb het al druk zat eigenlijk. Bloggen en video’s maken doe ik omdat ik het leuk vind. Wel lijkt het me leuk om Mijn Agenda weer terug te brengen. Ik heb dat in december 1 keer gedaan, en daar kreeg ik eigenlijk best leuke reacties op. Gisteren (dinsdag 31 okt.) ben ik weer begonnen met het maken van foto’s, dus aanstaande maandag kun je daar weer een nieuwe versie van verwachten! Ook komt de sprookjes serie weer terug. Er zijn nog zoveel sprookjes om uit te pluizen. Die zullen zaterdags verschijnen, maar ik denk niet elke week.

Ondertussen heb ik nog best een hoop video materiaal verzameld om video’s van te maken. Ergens in de komende weken ga ik die bewerken en zullen er weer video’s online komen. Uiteraard eerst op mijn YouTube kanaal, maar daarna zullen ze ook hier verschijnen, geen zorgen!

Waar ik hier nog weinig (of eigenlijk geen) aandacht aan besteed heb zijn boeken en gadgets, terwijl ik hier onwijs veel van houd. Ik ben nu in Maus aan het lezen en zit ondertussen veel met mijn Kobo eReader op de bank. Reviews van dat soort producten lees ik zelf altijd graag en het lijkt mij daarom leuk om hier ook mee aan de slag te gaan.

Kortom, ik zit nog bomvol ideeën en ik heb onwijs veel zin om aan de slag te gaan met TijdreisTV. De reacties die ik de afgelopen 1,5 jaar heb gekregen zijn zó leuk. Vanuit alle hoeken wordt ik aangemoedigd om hier mee door te gaan, dus dat ga ik ook zeker doen. Heb jij nog ideeën voor mij? Of wil je samenwerken? Zowel bedrijven, bloggers, scholen als andere instellingen… voel je vrij om mij te benaderen want dat lijkt me ontzettend leuk.

Voor nu laat ik het hier eerst bij. Wil je zeker weten dat je geen blogpost mist? Meld je dan aan via bloglovin hieronder, dan krijg je automatisch een mailtje als er weer wat online staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.