Handleiding

Op verschillende plekken op het internet kun je TijdreisTV vinden. Deze blog is een verlengde van mijn YouTube pagina. Op deze pagina leg ik je precies uit hoe deze blog werkt en je optimaal gebruik kan maken van mijn gemaakte content.

TijdreisTV.nl bevat alle content die ik op mijn YouTube kanaal post plus artikelen die ik leuk vind om te behandelen, maar niet geschikt zijn voor in videovorm. Om je goed wegwijs te kunnen maken heb ik een aantal elementen op geplaatst.

1. Zoekfunctie

Als je bovenin het menu kijkt staat daar een vergrootglas naast ‘Over mij’. Als je daar op klikt kun je zoekwoorden intikken waar je meer informatie over wilt. TijdreisTV is een onderwijs / geschiedenis platform, mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt… Laat me dat vooral even weten! Ik blijf bezig met het ontwikkelen van nieuwe content.

2. Video afspeellijst maken

Ik maak voornamelijk video’s, deze kun je allemaal hier vinden. Als je een artikel hebt aangeklikt zie je bovenin de video verschijnen, zoals hierboven op de afbeelding te zien is. Aan de rechterkant staan drie knoppen. De middelste zegt ‘KIJK LATER’. Als je hierop klikt maar je je eigen afspeellijst die je later terug kunt kijken. Bovenin, naast de zoekknop, zie je een computerschermpje. Als je op ‘KIJK LATER’ hebt geklikt verschijnt naar een geel cijfertje, zie afbeelding hieronder. Daar worden je opgeslagen video’s dan bewaard. Je kunt daar zoveel video’s opslaan als je wilt. Mocht je de video uit je afspeellijst willen halen, dan kun je op ‘VERWIJDEREN’ klikken.

3. Bioscoop modus

Onder ‘KIJK LATER’ staat de knop ‘BIOSCOOP MODUS’. Als je deze aanklikt krijg je de video op je volledige scherm te zien, dan kun je hem direct kijken.

4. Categorieën

Op de Home pagina vind je de verschillende categorieën, het zijn er totaal zes:

  • Helpdesk. Hier vind je alle leer- & presenteertips.
  • Persoonlijk. Hier vind je meer content die met mij te maken heeft.
  • Uitleg. Hier vind je uitleg video’s over de geschiedenis.
  • Vlogs. Hier vind je mijn vlogs.
  • Wist je dat? Hier vind je content over verschillende onderwerpen met leuke informatie.
  • Reviews. Hier vind je reviews over boeken, gadgets en meer.

De categorieën staan trouwens ook in het menu aan de rechterkant tussen mijn Instagramfeed en het logo van mijn school. Als je daar op klikt kom je op de pagina van de desbetreffende categorie voorbij.

5. Tags

Onder elke video en artikel zet ik een aantal tags. Deze tags zijn eigenlijk niets anders dan zoekwoorden/sleutelwoorden. De tags hebben allemaal wat te maken met het onderwerp van de video of het artikel. Helemaal onderaan de website staat een tagwolkje. Daarin staan alle tags die ik gebruik heb. Als je er op 1 klikt krijg je alle video’s en/of artikelen die gelinkt zijn aan de desbetreffende tag.

Voorbeeld. Klik je op de tag ‘ICT‘, dan kom je op twee artikelen uit. Mindmap maken en Mijn liefde voor Pinterest

Toch nog onduidelijkheden?

Mocht je nog vragen of hulp nodig hebben… dan kun je via de contact pagina contact met mij opnemen.