Wie ben ik?


Hoi!

Mijn naam is Marije Veentjer, ik ben 29 jaar oud en geschiedenis docente op een middelbare school in Sneek sinds 2012. Ook studeer ik sinds september 2017 opnieuw aan de NHL (nu NHL Stenden). Ik doe daar de tweejarige master Pedagogiek. Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik écht vind dat ik het allermooiste beroep heb wat er is. Elke dag weer zijn mijn lessen anders, reageren mijn leerlingen anders en worden mijn verhalen anders door hun vragen en opmerkingen.

Deze blog is voor mij  een verzamelpunt van alles wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren, wat ik dagelijks opsteek in mijn lessen en hoe ik de digitale wereld naar mijn klaslokaal haal. Ook vind ik het leuk om de gebeurtenissen en verhalen uit de geschiedenis die niet in de tekstboeken staan eens uit te lichten, dat zul je hier ook vinden.

Sinds maart 2016 maak ik YouTube video’s over onderwerpen uit de geschiedenis en tips voor alles rondom je schoolwerk. Wil je weten wat ik zoal daar doe? Kijk vooral even de trailer, hier rechts op de pagina. Gaandeweg merkte ik dat ik meer tips en trucs wil delen, maar die niet altijd geschikt zijn voor video. Een blog als deze is daar perfect voor. Ook zal ik fragmenten uit mijn leven als docente delen. Ik zie om mij heen dat het beroep van docent (zowel BO als VO) een veelbesproken onderwerp is, zowel in de media als in de huiskamers.

Er zit een continue groei in mijn bezoekersaantallen en volgers. Zowel op mijn blog als op Social Media. Hieronder even een overzicht.

Gemeten in  mei 2019:

“The more you know about the past, the better you are prepared for the future.” Theodore Roosevelt

tot-snel